Erdélyben Háromszéken születtem és már gyerekként imádtam a térség változatos ízkavalkádját, a magyar, a szász, az örmény, a német, a román, a lipován, a makedón, a zsidó és a török gasztrokultúrát.

A családomban „hályogkovácsként” kezdtem el ételeket készíteni, aztán ez kiterjedt a barátaimra is, majd ez a kör a színházi szakmámból kifolyólag akkora lett, hogy hirtelen már 30-40 embernek főztem.

Szakácsként dolgozó nagymamámtól tanultam meg az alapokat, majd kitünő erdélyi mesterek kezei alatt sajátíthattam el a konyhaművészet fortélyait.

A szakács diploma megszerzése után lehetőségem nyílt részt venni, kitűnő magyar és külföldi séfek mesterkurzusain. (O’Shea Dániel, Varjú Viktor, Várnagy Attila, Ugo Pradella).

 

Sok éves alapozás után régi álmom vált valóra, 2014 - ben elindíthattam barátaimmal, üzlettársaimmal, Budaörsön a Gardon Bisztrót, ezt követte a Székesfehérvári Színház étterme majd a Budapesti Fonó bisztrója. 

Jelnleg a Szotyori Nagy Panzió étlapján dolgozom! 

Éttermének filozófiája követi  a hagyományokat, a régmúlt kiemelkedő gasztronómiai értékeinek megőrzése és olykor egyfajta újragondolása találkozik majd itt.

Szezonális jelleggel, helyi alapanyagokból készülő, változó ételkínálatukban megtalálható lesz a vidékre jellemző erdélyi  alapokra épülő, nem túlgondolt, ugyanakkor kellően kreatív és házias kínálat!

Az étlap kialakításánál nagy figyelmet szentelek a sokszínűségnek, azon mindenki talál magának valót, de kívánságra  bármilyen menüsort el tudunk készíteni.

Ételeim a legnagyobb szakértelemmel, hagyományos receptek alapján, újragondolva, modern technológiai eszközökkel készülnek. Az ételek elkészítése során fontosnak tartjom, hogy az idénynek megfelelő fogások kerüljenek az asztalra friss, szezonális, hazai alapanyagokból.

 

 

 Színész Séfkabátban

Sok művész szeret főzni, sőt akadnak olyanok is, akik szakácskönyvet adnak ki. Az azonban ritkán fordul elő, hogy egy színész igazi szakáccsá váljon. Az erdélyi konyha doyenjénél jártunk.tovább

SÉFKABÁT

EGY FALATNYI ERDÉLY A BELVÁROS KÖZEPÉN

A grillen sercegett a miccs, a musgyéhoz bugyborékolt a szóda, és diszkrét csomborillat lengte körbe a Gardon Bisztró teraszát a Vörösmarty Színház előtt. A séfkabátba bújt egykori sepsiszentgyörgyi színész, Kátai István ízben és illatban egy falatnyi Erdélyt varázsolt a belváros közepébe.  tovább

Meghallgatáshoz kattints a képre!

Sághy Tamás receptjét főzi meg Kátai Isván  a Vörösmarty Színházban

Meghallgatáshoz kattints a képre!

 Meghallgatáshoz kattints a képre